Tjestenine

 

ISTARSKI FUŽI S TARTUFATOM

fuzi

80g tartufate, nekoliko kapi maslinovog ulja s okusom bijelog tartufa, 320g istarskih fuža, 80g maslaca, 200ml vrhnja za kuhanje, sol, papar, parmezan


Maslac rastopite u tavi (pazite da vatra ne bude prejaka kako mslac ne bi izgorio) Masalcu dodajte vrhnje za kuhanje, začinite i kratko prokuhajte. Istarske fuže skuhajte al dente ( ne smiju se lijepiti za zube), ocijedite i prelijte umakom. Dodajte tartufatu i nekoliko kapi maslinovog ulja s okusom bijelog tartufa. Poslužite s naribanim parmezanom.


NJOKI S TARTUFIMA I VRGANJIMA

njoki_vrg

130g proizovda tartufi i vrganji, maslinovo ulje s okusom bijelog tartufa, ili maslinovo ulje s okusom vrganja, 1kg njoka, 80g maslaca, 200ml vrhnja za kuhanje, sol, parmezan

Rastopite maslac u tavi na laganoj vatri, dodajte vrhnje za kuhanje,sol, te proizvod tartufi i vrganji. Lagano promiješajtei kušajte okus. Prema potrebi začinite. Umakom prelijte kuhane i ocijedjene njoke, dodajte ribani parmezan i po želji nekoliko kapi maslinovog ulja s okusom bijelog tartufa

 


REZANCI "PAGLIA E FIENO" S KONZERVIRANIM BIJELIM CIJELIM TARTUFOM

paglia

40g konzerviranog bijelog cijelog tartufa, 240g rezanaca paglia e fieno, (kombinacija boja: tjestenine sa jajima i tjestenine sa špinatom), 200ml vrhnja za kuhanje, 80g maslaca, sol, papar, parmezan, maslinovo ulje s okusom bijelog tartufa (po želji)

Umak: na zagrijanoj tavi rastopite maslac, dodajte vrhnje za kuhanje i začinite po želji. Rezance skuhajte na "al dente" (rezanci se ne smiju lijepiti za zube), ocijedite te prelijte pripremljenim umakom. Dodajte naribane tartufe i nekoliko kapi maslinovog ulja s okusom bijelog tartufa. Prije posluživanja posipajte naribanim parmezanom.

 


TAGLIATELLE S TARTUFIMA I MASLINAMA

tagliatele-tart_i_mas

80g tartufate, 20ml maslinovog ulja, maslinovo ulje s okusom crnog tartufa, 240g rezanaca "tagliatelle", 80g maslaca, 80g crnih maslina bez koštice, 120g koktel rajčica, 50g rukole, sol, papar

Rajčicu i masline narezane na prutiće popržite na maslinovom ulju. Zalijte temeljcem od povrća i kuhajte od 5-6 minuta. Rezance skuhajte posebno "al dente" (ne smiju se lijepiti za zube), ocijedite ih i prelijte umakom od rajčice i maslina. Dodajte tartufatu, rukolu te nekoliko kapi maslinovog ulja s okusom crnog tartufa. Sve lagano promiješajte.


TAGLIATELLE S MASLACEM OD BIJELOG TARTUFA I CRNIM KONZERVIRANIM TARTUFOM
maslac
ZA 4 OSOBE

320 g. TAGLIATELLA/REZANACA/
80 g. MASLACA S BIJELIM TARTUFOM
80 g. CRNOG KONZERVIRANOG TARTUFA

PRIPREMA: TAGLIATELLE SKUHATI U SLANOJ VODI I OCIJEDITI. U TOPLE TAGLIATELLE UMIJEŠATI MASLAC S BIJELIM TARTUFOM TE DODATI NASJECKANE CRNE TARTUFE. POSLUŽITI TOPLO.